Lokaal staat in ons DNA. Wat we lokaal oogsten vind je 's avonds op je bord. De grote verscheidenheid aan groenten en kruiden op onze menukaart plukken we zelf, in de moestuin van de Eemlandhoeve. Echt lokaal en vrij van pesticiden, herbiciden en kunstmest. Onze vlees en vis is afkomstig van een lokale biologische boerderijen en een duurzame visverkoper. We halen deze ingrediënten bij de Lindenhoff in Baambrugge en Bunschoten in Huizen. Door lokaal te koken en ons aan te passen aan het ritme van de natuur zijn we toekomstbestending.
We vinden het belangrijk om onze CO2-uitstoot tot een minimum te beperken. Daarom werken we alleen met biologische producten en gebruiken we producten van lokale, biologische boerderijen en duurzame visverkopers.
Wij kunnen geen rekening houden met specifieke alergieën, wel kunnen gerechten vegetarisch (zonder vlees/vis) voor u gemaakt worden.
Bel ons (0334610222) voor meer informatie of stuur een mail (info@mei-amersfoort.nl)
Op vrijdag en zaterdag serveren we uitsluitend de 6 favoriete gerechten van de chefs! 70 euro per persoon
MENUKAART | |
---|---|
Om mee te beginnen | |
Gele Biet Chorizo van de Lindehof, walnoot, peterselie |
8 |
Gillardeau oester p.st Komkommer, uienazijn |
5 |
Brandnetel kaas Witlof, cider |
7 |
Haring Onrijpe tomaat, mierikswortel |
8 |
Brood van bakker Boersma Boerenboter, fleur de sel |
4 |
6-gangen menu | 70 |
Gerechten | |
Spruiten Yacon, zwarte knoflook, hazelnoot, Feta van Dikhoeve |
14 |
Boerenkool Yoghurt, rabarber, Skrei |
17 |
Pompoen Postelein, gefermenteerde pruim, Noorse kreeft |
18 |
Schorseneren Grove mosterd, gerookte boter, Roodbaars |
21 |
Spitskool Miso, bosui, zonnebloem |
14 |
Knolselderij Daslook, kalamata olijf, tardiva, Ree |
22 |
12 | |
Rijst Pruim, gember, Boerenroom |
10 |
Witte chocola Bloedsinaasappel, vanille |
11 |
Kaas assortiment Kweepeer, krentenbrood |
15 |