You are using an outdated browser. For a faster, safer browsing experience, upgrade for free today.

Menu

LOKAAL | DUURZAAM

Lokaal staat in ons DNA. Wat we lokaal oogsten vind je 's avonds op je bord. De grote verscheidenheid aan groenten en kruiden op onze menukaart plukken we zelf, in de moestuin van de Eemlandhoeve. Echt lokaal en vrij van pesticiden, herbiciden en kunstmest. Onze vlees en vis is afkomstig van een lokale biologische boerderijen en een duurzame visverkoper. We halen deze ingrediënten bij de Lindenhoff in Baambrugge en Bunschoten in Huizen. Door lokaal te koken en ons aan te passen aan het ritme van de natuur zijn we toekomstbestending.

 

We vinden het belangrijk om onze CO2-uitstoot tot een minimum te beperken. Daarom werken we alleen met biologische producten en gebruiken we producten van lokale, biologische boerderijen en duurzame visverkopers.

 

Wij kunnen geen rekening houden met specifieke alergieën, wel kunnen gerechten vegetarisch (zonder vlees/vis) voor u gemaakt worden.
Bel ons (0334610222) voor meer informatie of stuur een mail (info@mei-amersfoort.nl)

 

6-gangen menu 66 euro per persoon
Favorieten van de chefs!

4-gangen shared dining 54 euro per persoon
8 gerechten om te delen!
 

MENUKAART  
Om mee te beginnen


Boerenpaté
Amsterdamse tafelzuren
8
Zeeuwse oester p.st
Platte 0000, komkommer, uienazijn
5
Grutte grize
Kers tomaten, citroen, tijm
7
Haring
Onrijpe tomaat, mierikswortel
8
Brood van bakker Boersma
Boerenboter, fleur de sel
4

Gerechten
Spruiten
Yacon, zwarte knoflook, hazelnoot, Feta van Dikhoeve
14
Violette aardappel
Beluga linzen, komkommer, Heilbot
16
Flespompoen
Karnemelk, algen, Sint Jacobs mossel
20
Prei
witte bonen, mosterd, daslook
14

Zuurkool
Knolselderij, kaneel, gerookte boter, Rode mul
22
Rode biet
Miso, bosui
16
Venkel
Peterseliewortel, walnoot, eekhoorntjesbrood, Dam hert
21

Brood
Jonagold, bergamot, caramel, Crème fraîche
12
Kastanje
Rozenbottel, cacao, boekweit, zonnebloem
12
Kaas assortiment
Kweepeer, krentenbrood
15